Ενυδάτωση: το κύριο μυστικό της ομορφιάς και της αντιγήρανσης

Πως διατηρείται στο δέρμα η υγρασία;

Η κεράτινη στιβάδα της επιδερμίδας καλύπτεται από τον υδρολιπιδικό φραγμό που την προστατεύει από την αφυδάτωση. Ο ρόλος του υδρολιπιδικού φραγμού είναι να διατηρεί την υγρασία και την ελαστικότητα, να ρυθμίζει τη διείσδυση λιπαρών ουσιών και να επαναφέρει το pH του δέρματος στα φυσιολογικά επίπεδα.

Βρίσκεται στα κερατινοκύτταρα και αποτελείται από συστατικά που προσελκύουν το νερό, όπως αμινοξέα, σάκχαρα, ουρία, ανόργανα ιόντα και γαλακτικό οξύ, συστατικά που είναι υδατοδιαλυτά και παρασύρονται από το νερό.

Γι΄αυτό τον λόγο είναι πολύ εύκολο η ισορροπία από τη λάθος χρήση προϊόντων, να διαταραχθεί καθώς και από το θαλασσινό νερό ή το νερό της πισίνας και τον ήλιο.

Τι είναι η ενυδάτωση;

Ενυδάτωση είναι η διαδικασία στην οποία γίνεται προσπάθεια να διατηρηθεί η υγρασία της επιδερμίδας με το να εμποδίζεται η εξάτμιση του νερού ή με το να παρέχεται περισσότερη υγρασία.

Πως μένουμε ενυδατωμένοι;

  1. Η εσωτερική ενυδάτωση επιτυγχάνεται πίνοντας 2-3 λίτρα νερό την μέρα και με τη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών
  2. Με τη χρήση αντηλιακού
  3. Με τη χρήση κατάλληλων ενυδατικών προϊόντων που ιδανικά περιέχουν γλυκερίνη, πανθενόλη υαλουρονικό οξύ, και αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως γλυκολικό και σαλικυλικό οξύ και βιταμίνες C & E
  4. Για βαθύτερη ενυδάτωση και αποτοξίνωση του δέρματος συστήνεται η εφαρμογή μεσοθεραπείας με Jet Peel μέσω της οποίας εισχωρούν δραστικά συστατικά στις βαθειές στιβάδες της επιδερμίδας και προσφέρεται ενυδάτωση με διάρκεια για λαμπερό και ελαστικό δέρμα, που γίνεται ανθεκτικό σε δύσκολες συνθήκες. Δεν υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με την αποθεραπεία και μπορεί να εφαρμοστεί όλες τις εποχές