Αποτρίχωση Ορμονο-εξαρτώμενων σημείων: Πρόσωπο, Μασχάλες, Μπικίνι με Λέιζερ Αλεξανδρίτη

Η αποτρίχωση των σημείων του σώματος που έχουν άμεση σχέση με το ορμονικό μας σύστημα, δηλαδή το πρόσωπο, οι μασχάλες και το μπικίνι με Λέιζερ Αλεξανδρίτη είναι η καλύτερη λύση για μόνιμα αποτελέσματα.

Εμπεριέχει κινδύνους η εφαρμογή λέιζερ στον οργανισμό;

Η αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη είναι η πιο δημοφιλής και η πιο αποτελεσματική γιατί το μήκος κύματος στο οποίο δουλεύει ο Αλεξανδρίτη κάνει την ακτίνα να απορροφάτε πολύ πιο εύκολα από τη μελανίνη της τρίχας έτσι ώστε να προκαλεί υπερθέρμανση και τελικά καταστροφή του θύλακα.

Η δέσμη φωτός του Λέιζερ Αλεξανδρίτη απορροφάται επιλεκτικά από την μελανίνη της τρίχας, αφήνοντας ανέπαφους τους γειτονικούς ιστούς. Αρκετές επιστημονικές αναφορές επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος σε περιοχές όπως τα γεννητικά όργανα ή η περιοχή της μασχάλης, γιατί οι επιχώριοι λεμφαδένες βρίσκονται σε βαθύτερα στρώματα, όπου με τίποτα δε μπορεί να φτάσει το λέιζερ καθώς επιλεκτικά διεισδύει μόνο μέχρι τη μελανίνη στους θύλακες των τριχών της κάθε περιοχής.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται, τι είναι το αποτέλεσμα τους και ποια η διάρκεια μιας συνεδρίας;

Ο αριθμός συνεδριών που χρειάζονται εξαρτώνται από την περιοχή, την πυκνότητα και την ποιότητα της τρίχας, καθώς και από παράγοντες όπως οι ορμονικές διαταραχές και η κληρονομικότητα.

Το laser Αλεξανδρίτη υπόσχεται μείωση τις τριχοφυΐας που αγγίζει το ποσοστό του 90% σε 8 συνεδρίες κατά μέσο όρο, κάθε 40 ημέρες.

Για καλύτερα αποτελέσματα το Laser πρέπει να εφαρμόζεται αυστηρά το αργότερο στις 40 ημέρες γιατί τότε η τρίχα βρίσκεται στην αναγενή φάση και απορροφά μεγάλα ποσοστά ενέργειας.

Οι τρίχες στο πρόσωπο, τις μασχάλες και το μπικίνι λόγω τις εξάρτησης από τις ορμόνες έχουν ταχύτερη ανάπτυξη και οι συνεδρίες πρέπει να επαναλαμβάνονται το αργότερο κάθε 30 μέρες.

Η διάρκεια της συνεδρίας εξαρτάται από τις ανατομικές περιοχές που θα γίνει η εφαρμογή του laser. Ενδεικτικά, η συνεδρία στο πρόσωπο διαρκεί 10 – 20 λεπτά, στις περιοχές μπικίνι-μασχάλες 20-25 λεπτά και στα πόδια 1 – 1.5 ώρα.

Γιατί στο Dermalaser  η αποτρίχωση είναι ανώδυνη με Laser Αλεξανδρίτη;

Η θεραπεία είναι ανώδυνη γιατί διαθέτουμε ιατρικό λέιζερ Αλεξανδρίτη Motus ΑΧ με την ανώδυνη κεφαλή Moveo και με διπλή πιστοποίηση CE και FDA.

Διαδικασία πριν την συνεδρία με Laser

Στην περιοχή που θα εφαρμοστεί η θεραπεία με Laser Αλεξανδρίτη πρέπει οι τρίχες να έχουν ξυριστεί 24 – 48 ώρες πριν. Σε περίπτωση που η προηγούμενη μέθοδος για αποτρίχωση είναι κερί ή  αποτριχωτική μηχανή πρέπει να περάσουν 3 εβδομάδες από την τελευταία φορά.