5 Συμβουλές για υγιές δέρμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στην Κύπρο, κατά κύριο λόγο επικρατεί ένα έντονο μεσογειακό κλίμα με μακρά ξηρά καλοκαίρια, ψηλές θερμοκρασίες και υγρασία, παράγοντες που λειτουργούν ανασταλτικά στην διατήρηση της υγρασίας της επιδερμίδας.

Επομένως το καλοκαίρι, είναι η εποχή που είναι πολύ σημαντικό να μην παραμελούμε τη φροντίδα του δέρματός μας.

Για μια όμορφη, υγιή και λαμπερή επιδερμίδα, σας αποκαλύπτουμε μερικές πολύτιμες, χρήσιμες και απλές συμβουλές!

1.  SPF

Φοράτε καθημερινά αντηλιακό με δείκτη SPF30 και άνω, με κάλυψη από τις ακτίνες UVA και UVB. Ανανεώνετε συχνά το αντηλιακό σας και μην ξεχνάτε την περιοχή των χειλιών!

Στο Dermalaser Beauty Lounge υπάρχει πλούσια γκάμα αντηλιακών προσώπου και σώματος, για όλους τους τύπους δέρματος. Είναι υποαλλεργικά και δερματολογικά ελεγμένα στα πιο ευαίσθητα δέρματα.

2.  Άφθονο νερό

Το 70% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό. Ενυδατωθείτε λοιπόν! Συστήνουμε καθημερινά να καταναλώνετε επαρκή ποσότητα νερού και να αναπληρώνετε τα χαμένα υγρά ανάλογα με τις δραστηριότητες σας.

Συνδυαστικά μπορείτε να τρώτε λαχανικά και φρούτα που έχουν υψηλή συγκέντρωση νερού, για παράδειγμα αγγούρι, καρπούζι και πορτοκάλι. Με αυτό τον τρόπο η επιδερμίδα διατηρεί την υγρασία της και αποφεύγεται η δημιουργία ελαφριών γραμμών και ρυτίδων.

3.  Διατροφή

Το δέρμα λειτουργεί ως δείκτης στο τι τρώμε. Τους καλοκαιρινούς μήνες προτιμήστε κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη C και αποφύγετε το αλάτι, τα λιπαρά και τα σάκχαρα. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η παραγωγή κολλαγόνου επηρεάζεται άμεσα από την ύπαρξη βιταμίνης C.

4.  Απολέπιση

Τα νεκρά κύτταρα κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει άτονη και θαμπή. Η ομάδα του Dermalaser Beauty Lounge συστήνει τη χρήση απολεπιστικής κρέμας μία φορά την εβδομάδα σε κανονικά ή ξηρά δέρματα και δύο φορές την εβδομάδα σε λιπαρά δέρματα.

Επίσης η θεραπεία υδροβολής JetPeel που προσφέρεται στο κέντρο μας συνδυάζει απολέπιση με καθαρισμό και ενυδάτωση και είναι ιδανική για να αποκτήσετε ένα πιο φωτεινό και υγιές δέρμα! Προσφέρεται για όλους τους τύπους δέρματος με μερικές διαφοροποιήσεις στους ιατρικούς ορούς που εγχέονται στα στρώματα του δέρματος και πραγματοποιείται κατά μέσο όρο μια φορά τον μήνα ή σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας.

5.  Αποτοξίνωση

Το ανθρώπινο σώμα έχει την ικανότητα να αποβάλει τις τοξίνες διαμέσου των νεφρών, του πεπτικού συστήματος, της επιδερμίδας και άλλων απεκκριτικών οργάνων με την βοήθεια του λεμφικού συστήματος. Για αυτό το λόγο πρέπει να φροντίζουμε το λεμφικό μας σύστημα να βρίσκεται σε καλή φόρμα.

Η βραβευμένη παγκοσμίως ιατρική συσκευή λεμφικού μασάζ Ballancer Pro που διαθέτουμε στο Dermalaser Beauty Lounge επιτυγχάνει εντός 50 λεπτών αποστράγγιση της λεμφικής οδού, αποβολή των μεταβολικών αποβλήτων και μείωση της κατακράτησης υγρών! Έτσι το σώμα αποτοξινώνεται και το δέρμα ανακτά ομοιόμορφο τόνο.

Καλό μας καλοκαίρι, λοιπόν, με υγιές και λαμπερό δέρμα!