Ο Απόλυτος Οδηγός Φροντίδας Δέρματος για το Καλοκαίρι

Καθώς ο καιρός γίνεται πιο ζεστός και ο ήλιος λάμπει πιο έντονα, το δέρμα μας απαιτεί μια διαφορετική σειρά φροντίδας σε σύγκριση με τους πιο κρύους μήνες. Η ζέστη, η υγρασία, η αυξημένη εφίδρωση και η έκθεση στις ακτίνες UV έχουν όλα επίδραση στην υγεία του δέρματός μας. Ακολουθεί ένας εκτεταμένος οδηγός για την καλοκαιρινή φροντίδα του δέρματος που θα διατηρήσει το δέρμα σας υγιές, λαμπερό και χωρίς ηλιακά εγκαύματα.

1. Καθαρισμός

Το καλοκαίρι σημαίνει ότι το ιδρώτας, η σκόνη και η βρωμιά μπορεί να κολλήσουν στο δέρμα σας, προκαλώντας την εμφάνιση ακμής. Πλύνετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα με ένα απαλό, χωρίς θειικά αλάτα καθαριστικό.

Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό που βασίζεται σε ζελέ, ενώ τα κρεμώδη ή αφρώδη καθαριστικά λειτουργούν καλύτερα για το ξηρό δέρμα.

Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε το δέρμα σας κάθε φορά που επιστρέφετε από εξωτερικούς χώρους για να αφαιρέσετε το αντηλιακό, τη σκόνη και τον ιδρώτα που θα μπορούσαν να φράζουν τους πόρους σας.

2. Απολέπιση

Η απολέπιση είναι σημαντική κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς βοηθά στην αφαίρεση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και βελτιώνει την αναγέννηση του.

Επιλέξτε ένα απαλό απολεπιστικό, ή χημικά απολεπιστικά όπως τα AHAs (Αλφα Υδροξυ Οξέα) ή τα BHAs (Βήτα Υδροξυ Οξέα) μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας και την ευαισθησία του.

Θυμηθείτε να μην υπερβάλλετε στην απολέπιση, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό του δέρματος.

3. Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι κλειδί, ακόμη και κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών μηνών. Επιλέξτε ελαφρύτερες φόρμουλες όπως τα γέλη ή τα νεροβασικά ενυδατικά που διατηρούν το δέρμα σας ενυδατωμένο χωρίς να το κάνουν λιπαρό.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα εξαιρετικό συστατικό που θα πρέπει να ψάχνετε στα ενυδατικά καλοκαιριού, καθώς μπορεί να διατηρήσει έως και 1000 φορές το βάρος του σε νερό, παρέχοντας βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα σας.

4. Χρήση Αντηλιακού

Το αντηλιακό είναι ο καλύτερος φίλος του δέρματός σας το καλοκαίρι. Ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με τουλάχιστον SPF 30 είναι απαραίτητο για να προστατεύσει το δέρμα σας από τις επιβλαβείς ακτίνες UVA και UVB.

Επαναλάβετε κάθε δύο ώρες, ή μετά από εφίδρωση ή κολύμβηση. Ακόμη και στις συννεφιασμένες ημέρες, οι ακτίνες UV μπορούν ακόμη να φτάσουν στο δέρμα σας, οπότε μην παραλείψετε αυτό το βήμα.

5. Ενίσχυση με Αντιοξειδωτικά

Επενδύστε σε προϊόντα φροντίδας δέρματος που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C και Ε. Αυτά τα αντιοξειδωτικά αντιμάχονται τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο και επίσης βελτιώνουν την λάμψη και την υφή του δέρματός σας.

Οι οροί βιταμίνης C είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς το καλοκαίρι καθώς φωτίζουν την υπερχρωμία και ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου.

6. Μην Ξεχάσετε τα Χείλη και τα Μάτια σας

Το δέρμα γύρω από τα μάτια και τα χείλη σας είναι λεπτότερο και πιο ευαίσθητο, γεγονός που το καθιστά πιο ευάλωτο στην ζημιά και την ξηρότητα. Χρησιμοποιήστε μια καλής ποιότητας κρέμα για τα χείλη με SPF και ενυδατική κρέμα για τα μάτια τακτικά.

7. Μείνετε Ενυδατωμένοι και Τραφείτε Υγιεινά

Πέρα από μια επιφανειακή φροντίδα του δέρματος, η διατροφή σας επηρεάζει σημαντικά την υγεία του δέρματός σας. Μείνετε ενυδατωμένοι πίνοντας πολύ νερό, φρέσκους χυμούς και καταναλώνοντας φρούτα και λαχανικά πλούσια σε περιεχόμενο νερού.

Τα τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματός σας από την εξωτερική ζημιά.

8. Επιλογή Μινιμαλιστικού Μακιγιάζ

Το καλοκαίρι είναι ο τέλειος χρόνος για να αφήσετε το δέρμα σας να αναπνεύσει. Επιλέξτε προϊόντα μακιγιάζ βάσης νερού που δεν είναι κωμεδογόνα, δηλαδή δεν φράσσουν τους πόρους σας. Προτιμήστε προϊόντα με SPF και ελαφρύτερη φόρμουλα για μια φρέσκα, καλοκαιρινή εμφάνιση.

Η προσαρμογή της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας στις μεταβαλλόμενες εποχές μπορεί να εξασφαλίσει ότι το δέρμα σας παραμένει υγιές και λαμπερό όλο το χρόνο. Να θυμάστε ότι το δέρμα του καθενός είναι μοναδικό και αυτό που λειτουργεί για ένα άτομο μπορεί να μην λειτουργεί για ένα άλλο. Ακούστε τις ανάγκες του δέρματός σας και συμβουλευτείτε τον επαγγελματία περιποίησης της επιδερμίδας σας για εξατομικευμένες συμβουλές.

Μοιραστείτε το άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email